De Vrij met Inter op valreep lang Napoli, Ronaldo redt punt voor Juventus.

27 December 2018

Donderdag 27 december 2018 – Stefan de Vrij heeft woensdagavond met Internazionale op de valreep de topper in de Serie A tegen Napoli met 1-0 gewonnen. Eerder op de dag voorkwam Cristiano Ronaldo tegen Atalanta Bergamo de eerste competitienederlaag van Juventus: 2-2.

Lautaro Martínez maakte in blessuretijd het enige doelpunt van de wedstrijd tussen Inter en Napoli. De Argentijn, die nog geen tien minuten in het veld stond, schoot raak na een voorzet van Keita Baldé en een fraai overstapje van Mauro Icardi.

Napoli eindigde de wedstrijd met slechts negen man. Tien minuten voor tijd kreeg Kalidou Koulibaly binnen een minuut twee keer geel en diep in blessuretijd moest ook Lorenzo Insigne het veld verlaten.

De Vrij speelde de hele wedstrijd mee bij Inter, dat derde staat en nu vijf punten achterstand op Napoli heeft. De nummer twee verzuimde te profiteren van het puntenverlies van Juventus, waardoor het verschil met de koploper is opgelopen naar negen punten.

Tiental Juventus speelt gelijk bij Atalanta

Atalanta kwam tegen Juventus al na twee minuten op achterstand door een eigen doelpunt van Berat Djimsiti. Halverwege de eerste helft bracht Duván Zapata de thuisploeg langszij.

Kort na rust moest ‘De Oude Dame’ met tien man verder, nadat Rodrigo Bentancur zijn tweede gele kaart kreeg. Atalanta, waarbij Hans Hateboer de hele wedstrijd meedeed en Marten de Roon ontbrak door een blessure, profiteerde vrijwel direct van de overtalsituatie en kwam via Zapata op 2-1.

Juventus leek op de eerste competitienederlaag van het seizoen af te stevenen, maar twaalf minuten voor tijd zorgde Ronaldo, die rust kreeg van coach Massimiliano Allegri en pas in de 65e minuut in het veld kwam, voor de gelijkmaker.

Met het gelijkspel leed Juventus voor de tweede keer dit seizoen puntenverlies in de Serie A en kwam er een einde aan een reeks van acht competitiezeges op rij.

-Bron: nu.nl-