De witte trui in de Vuelta a España is niet langer voor de leider, maar voor de beste jongere

19 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 19 december 2018– De witte trui in de Vuelta a España is niet langer voor de leider in het zogeheten combinatieklassement, maar voor de beste jongere.
De Vuelta volgt daarmee de Tour de France en de Giro d’Italia, waarin de leider van het jongerenklassement ook in het wit rijdt.
De Spaanse etappekoers had als enige een combinatieklassement, gebaseerd op de klasseringen in het algemeen, het punten- en bergklassement.
La Combinada, zoals de Spanjaarden het noemen, werd in 1970 geïntroduceerd. De Belg Guido Reybrouck mag zich de eerste winnaar van het combinatieklassement noemen, Simon Yates was dit jaar de laatste.
De 26-jarige Britse renner van Mitchelton-Scott won ook het eindklassement van de Vuelta, waarin de leider in een rode trui rijdt, en zal volgend jaar ook aan de start verschijnen.

Renners tot 26 jaar komen in aanmerking voor jongerenklassement
Het combinatieklassement maakt nu plaats voor het jongerenklassement, waarvoor renners tot 26 jaar in aanmerking komen. De ‘jongere’ die het hoogst in het algemeen klassement staat, draagt de witte trui.
De komende editie van de Vuelta duurt van 24 augustus tot en met 15 september. Het routeschema wordt binnenkort bekendgemaakt in de vaste finishplaats Madrid. Steven Kruijswijk zei dat hij aanwezig zal zijn bij de Vuelta, maar ook dat hij als hoofddoel heeft om op het podium te eindigen in de Tour.
-nu.nl-