EK vrouwenvoetbal 2021 in Engeland

4 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 4 december 2018 – De UEFA bepaalde maandag dat het EK voor vrouwen in 2021 in Engeland wordt gehouden. Het bestuur van de Europese bond wees het toernooi toe aan de enige kandidaat voor de organisatie.

Aan het toernooi mogen zestien landen meedoen. De Oranjevrouwen veroverden vorig jaar op het EK in eigen land de titel.

Engeland organiseerde in 2005 ook al het EK voor vrouwen. Toen pakte Duitsland voor de vierde keer op rij de titel. Engeland bereikte op het laatste EK de halve finales, waarin de ploeg met 3-0 verloor van Oranje.

Engeland als gastland al verzekerd van deelname.

De Engelse bond FA heeft stadions in Brighton, Londen, Milton Keynes, Nottingham, Rotherham, Sheffield, Southampton en Manchester (jeugdcomplex van City) voorgedragen als locaties voor het EK. Het is de bedoeling dat de finale op Wembley wordt gespeeld.

Engeland is als gastland al verzekerd van deelname aan het EK. Op 22 februari wordt in Nyon geloot voor de kwalificatiereeks, die na het WK van komende zomer in Frankrijk begint.

De negen groepswinnaars en drie beste nummers twee plaatsen zich voor de Europese eindronde. De andere zes landen die als tweede eindigen in hun poule strijden in de play-offs om de drie resterende tickets.

-NU.nl/ANP-