Engelse scheidsrechter David McNamara geschorst

3 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 3 december 2018 – De Engelse scheidsrechter David McNamara is maandag om een opmerkelijke reden voor drie weken geschorst. De arbiter gebruikte bij de toss vóór aanvang van een vrouwenwedstrijd het spelletje ‘steen-papier-schaar’ in plaats van een muntje. McNamara kwam er eind oktober voor de aftrap van Manchester City-Reading in de Women’s Super League achter dat hij zijn muntje was vergeten en besloot de winnaar van de toss zodoende op een andere manier te bepalen.
De Engelse voetbalbond FA kon dat niet waarderen en besloot tot een schorsing van drie weken. Het gebruik van een muntje bij de toss is namelijk verplicht. McNamara ging aanvankelijk in beroep, maar ziet daar nu toch vanaf, bevestigt een woordvoerder van de scheidsrechtersbond tegenover de BBC.
De Engelse scheidsrechter, die geen Premier League-wedstrijden fluit, ontving aanvankelijk steun van de scheidsrechtersbond. De organisatie kwam daar echter enigszins op terug toen bleek dat de scheidsrechter vaker ‘steen-papier-schaar’ had gebruikt bij de toss.
In de afgelopen weken kreeg McNamara wél steun van veel amateurscheidsrechters, die vinden dat hij te hard wordt gestraft voor een onschuldige fout en als steunbetuiging het spelletje voor de toss bij hun eigen wedstrijden gebruikten.

-Door: NU.nl-