FC Barcelona-trainer Ernesto Valverde begrijpt er niets van dat Lionel Messi bij de Gouden Bal-verkiezing niet tot de drie finalisten behoorde en als vijfde eindigde

5 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 05 december 2018 – De vijfvoudig winnaar van de prestigieuze prijs, georganiseerd door France Football, moest winnaar Luka Modric, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann en Kylian Mbappé voor zich dulden. Hij viel voor het eerst in twaalf jaar buiten de top drie.

“Ik feliciteer Modric met zijn Gouden Bal, maar het is absurd dat Messi slechts vijfde is geworden. Verder wil ik me niet mengen in de discussie over de waarde van de prijs”, zei Valverde dinsdagavond op een persconferentie.

“Ik verbaas me, net als volgens mij iedereen, erover dat Messi niet tot de finalisten behoorde. Hij was de beste speler in de Champions League in speelronde één, twee en vijf. In de derde en vierde week was hij geblesseerd. Ja, het is heel raar.”

De 31-jarige Messi, die de Gouden Bal in 2009, 2010, 2011, 2012 en 2015 pakte, won dit jaar met Barcelona de landstitel, de Spaanse beker en de nationale Super Cup. Op het WK strandde hij met Argentinië teleurstellend in de achtste finales.

-Bron: nu.nl-