Imaan Kalidjo behaalt zilver met schaken op laatste Consude dag

8 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 08 december 2018 – Imaan Kalidjo heeft met schaken zilver behaald voor Suriname. Op de laatste Consude dag, vrijdag 7 december, heeft hij het moeten opnemen tegen een aantal landen voor een individuele medaille. Zijn tegenstanders waren Brazilië, Peru, Colombia, Chili, Paraguay, Bolivia, Uruguay en Bonaire. De afsluitingsceremonie heeft eveneens plaatsgevonden op deze dag.
Tijdens de ceremonie werd de fakkel overhandigd aan Paraguay die in 2019 de organisator is van de Consude Games. De deelnemende landen hebben ook meegedaan aan een parade.
De Consude Games duurde van 1 tot en met 7 december in Arequipa, Peru. Hieraan hebben ongeveer 90 sporters van Suriname geparticipeerd. De taken van sport waar zij onder verdeeld waren zijn schaken, atletiek, basketbal, tafeltennis, zaalvoetbal, volleybal, zwemmen en judo.
De delegatie keert zondag 9 december 2018 terug naar Suriname. Tijdens deze games zijn 2 medailles behaald

voor Suriname namelijk, 1 zilveren medaille die Imaan Kalidjo voor schaken binnen heeft gehaald en 1 brons medaille voor judo door Ezra Bouwer.
-MINISTERIE VAN SPORT EN JEUGDZAKEN-