Internazionale moet de komende twee thuiswedstrijden zonder publiek afwerken

28 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 28 december 2018 – Internazionale moet de komende twee thuiswedstrijden zonder publiek afwerken. De Italiaanse club wordt donderdag door de Italiaanse voetbalbond FIGC bestraft voor de racistische uitlatingen van supporters tijdens de topper tegen Napoli.

Fans van Inter maakten onder meer apengeluiden richting Napoli-verdediger Kalidou Koulibaly, die in de slotfase rood kreeg. De Senegalees kreeg geel voor een overtreding en direct daarna nóg een gele kaart voor een cynisch applaus richting de scheidsrechter.

Napoli-coach Carlo Ancelotti uitte al zijn onvrede over het incident. De Italiaan had de scheidsrechter drie keer gevraagd de wedstrijd te staken. “Wat de oplossing is? De volgende keer stappen we gewoon van het veld”, aldus Ancelotti.

De Italiaanse bond vond een straf op zijn plaats, waardoor Inter in de bekerwedstrijd tegen Benevento (13 januari) en het competitieduel met Sassuolo (19 januari) zonder publiek speelt. Bovendien is de ‘Curva Nord’, de harde kern van de ‘Nerazzurri’, nog een wedstrijd niet welkom in Stadio Giuseppe Meazza.

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Inter en Napoli kwam bij rellen ook al een 35-jarige man om het leven. Hij werd aangereden door een busje met supporters van Napoli. Voor de autoriteiten is nog niet duidelijk of er sprake van opzet is geweest.

-Bron: nu.nl-