Jasper Cillessen is fit genoeg om in actie te komen voor FC Barcelona in het bekerduel met Cultural Leonesa

5 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 05 december 2018 – De 29-jarige Cillessen liep de kwetsuur eind november op tijdens de warming-up voor het competitieduel met Atlético Madrid (1-1). Door de spierscheuring moest hij onder meer het Champions League-duel met PSV (1-2-winst) aan zich voorbij laten gaan.

Cillessen moet het bij Barcelona vooral hebben van wedstrijden in de Copa del Rey, want in de competitie en de Champions League geeft trainer Ernesto Valverde de voorkeur aan de Duitser Marc-André Ter Stegen.

Van de 21 gespeelde wedstrijden van Barcelona dit seizoen deed Cillessen aan één mee. De 46-voudig international stond eind oktober negentig minuten onder de lat in de heenwedstrijd tegen Leonesa, die met 0-1 werd gewonnen.

Naast Cillessen maakt ook Thomas Vermaelen weer deel uit van de selectie van Barcelona. De Belgische verdediger is al sinds oktober uit de roulatie door een hamstringblessure.

De return tussen Barcelona en Leonesa in de Copa del Rey begint woensdag om 21.30 uur in Camp Nou. Ook Atlético Madrid (UE Sant Andreu) en Sevilla (CF Villanovense) spelen woensdag thuiswedstrijden in de beker.

-Bron: nu.nl-