Josep Guardiola is lovend over Manchester City

25 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 25 december 2018 – Josep Guardiola is lovend over Manchester City, ondanks dat zijn ploeg onlangs de eerste thuisnederlaag van het seizoen leed in de Premier League. De Spaanse coach vindt dat zijn elftal zich heeft verbeterd ten opzichte van de formatie die vorig seizoen de landstitel veroverde.
“Als ik naar de kleine details kijk, zijn we verder dan vorig seizoen”, concludeert Guardiola dinsdag tegenover Sky Sports. “Dat is logisch, omdat we langer bij elkaar zijn.””In onze opbouw en bij het drukzetten kunnen we verschillende tactieken gebruiken”, vervolgt Guardiola. “We hebben meerdere alternatieven ontwikkeld om ons te verdedigen en spelen meer solide als we verder van ons eigen doel verdedigen.”
Manchester City ging afgelopen zaterdag tegen Crystal Palace (2-3) voor het eerst dit seizoen in eigen stadion onderuit. Door die nederlaag heeft de nummer twee in de Premier League nu een vier punten achterstand op koploper Liverpool.
Afgelopen seizoen kroonde City zich in april tot kampioen. Voor Guardiola werd tijdens het gewonnen duel met Tottenham Hotspur (1-3) al duidelijk dat zijn ploeg de landstitel zou pakken. De ‘Citizens’ werden in de week daarvoor door Liverpool uitgeschakeld in de Champions League en verloren in de competitie van Manchester United (2-3).
“Door de manier waarop we in die wedstrijd speelden, na een zware week met de uitschakeling in de Champions League tegen Liverpool en de nederlaag tegen United, wist ik dat we kampioen zouden worden”, blikt de 47-jarige coach terug.

Bron: nu.nl-