Juventus gaat ongeslagen winterstop in, matchwinner Ronaldo vestigt record

29 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 29 december 2018 – Juventus is halverwege het seizoen nog altijd zonder nederlaag in de Serie A. De koploper won zaterdag met 2-1 van Sampdoria en gaat daardoor met 53 punten uit negentien competitiewedstrijden de winterstop in. Cristiano Ronaldo nam beide doelpunten voor zijn rekening in Turijn en was dus weer de gevierde man bij ‘De Oude Dame’, die hard op weg is naar haar achtste landstitel op een rij in Italië.
Napoli volgt op twaalf punten van Juventus, maar komt later op zaterdag nog in actie tegen Bologna. Het gat met nummer drie Internazionale bedraagt ondertussen al zeventien punten.
Subtopper Sampdoria kwam na twee minuten al op achterstand doordat keeper Emil Audero geen antwoord had op een listig schot van Ronaldo, maar na iets meer dan een half uur spelen schoot Fabio Quagliarella de gasten uit Genua weer op gelijke hoogte.
De spits benutte een strafschop en was daardoor voor de negende keer op een rij trefzeker in de Serie A. De laatste speler die dat voor elkaar kreeg, was David Trezeguet namens Juventus in 2005.

-Bron: nu.nl-