Koploper PSV hoopt zondag zijn foutloze reeks in de Eredivisie voort te zetten met een zeldzame prestatie in De Kuip

2 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 02 december 2018 – Koploper PSV hoopt zondag zijn foutloze reeks in de Eredivisie voort te zetten met een zeldzame prestatie in De Kuip. De Eindhovenaren kunnen namelijk pas voor de tweede keer in de historie tweemaal op rij een uitduel met Feyenoord winnen.
De enige keer tot dusver was begin jaren tachtig, toen PSV in de Eredivisie zelfs drie keer op rij won in Rotterdam. Op 27 januari 1980 werd het 0-3, op 5 april 1981 was de uitslag 0-1 en op 13 september van dat jaar eindigde Feyenoord-PSV in 2-4.

Nu kan PSV dus voor de tweede keer op rij toeslaan in De Kuip. De recentste editie van Feyenoord-PSV was op 25 februari van dit jaar en toen werd het 1-3. Santiago Arias, Steven Bergwijn en Gastón Pereiro scoorden voor de landskampioen. Tonny Vilhena was trefzeker namens Feyenoord.
Twee jaar geleden was PSV ook twee keer te sterk voor Feyenoord op vreemde bodem, maar de tweede keer was niet in De Kuip. Dat betrof namelijk het duel om de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam.

Er lonkt overigens nóg een zeldzame reeks voor PSV, dat voor de derde keer veertien opeenvolgende Eredivisie-duels kan winnen. Dat gebeurde ook in de periodes september 1985 tot maart 1986 én mei 1987 tot december 1987, toen zelfs een Eredivisie-record werd gevestigd met 22 achtereenvolgende zeges.

-Bron: nu.nl-