Manchester United heeft manager José Mourinho ontslagen

18 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 18 december 2018- De Portugees wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. De 55-jarige Mourinho zat zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Liverpool voor het laatst op de bank als United-manager. De 3-1-nederlaag op Anfield betekende een nieuwe teleurstelling voor ‘The Red Devils’.

United laat in een korte verklaring weten dat op korte termijn een interim-coach benoemd wordt en dat de club de tijd neemt voor de zoektocht naar een permanente opvolger van Mourinho. Volgens Sky Sports wordt assistent-coach Michael Carrick tijdelijk naar voren geschoven.

Na zeventien speelronden bezet United de zesde plek in de Premier League. De achterstand op koploper Liverpool is al negentien punten.

Mourinho stond sinds de zomer van 2016 aan het roer bij United, waar hij nog een contract tot medio 2020 had. Eerder was hij coach van onder meer FC Porto, Internazionale, Real Madrid en Chelsea. Met zowel Porto als Inter won hij de Champions League.

Mourinho volgde Van Gaal op

In de zomer van 2016 werd Mourinho aangesteld als opvolger van Louis van Gaal, onder wie United ook al matig presteerde. De Portugees eindigde in zijn eerste seizoen op Old Trafford teleurstellend als zesde in de competitie.

Vorig seizoen eindigde United als tweede, wat leidde tot deelname aan de Champions League. Het avontuur in het miljoenenbal draaide uit op een teleurstelling voor de eindwinnaar van 1968, 1999 en 2008, want in de achtste finales werd de club na twee wedstrijden uitgeschakeld door Sevilla.

Paspoort José Mourinho

  • 2001-2004: FC Porto (opgestapt)
  • 2004-2007: Chelsea (ontslagen)
  • 2008-2010: Internazionale (ontslagen)
  • 2010-2013: Real Madrid (opgestapt)
  • 2013-2015: Chelsea (ontslagen)
  • 2016-2018: Manchester United (ontslagen)

United werkt nu zonder Mourinho toe naar het uitduel met Cardiff City in de Premier League. De wedstrijd in Wales begint zaterdag om 18.30 uur.