Messi haalt met galavoorstelling gram na Gouden Bal-teleurstelling

9 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 09 december 2018 – Met een Lionel Messi waarvoor superlatieven nog moeten worden bedacht heeft Barcelona zaterdagavond overtuigend gewonnen van Espanyol in de Catalaanse derby. Het is al jaren geleden dat er in dit stadium van La Liga qua zo weinig punten verschil zit tussen Espanyol en Barcelona: slechts zeven bij de aftrap. Niet dat de Champions League-deelnemer zo’n statistiek nodig had om op scherp te worden gezet. Afgelopen seizoen speelde Barcelona in competitieverband gelijk in Estadi Cornellà-El Prat en het verloor er zelfs in het bekertoernooi, al werd die nederlaag wel rechtgezet in de return.
Een meevaller voor Barcelona-coach Ernesto Valverde was dat Luis Suárez weer inzetbaar was na een knieblessure. Het was echter Messi die de meeste aandacht opeiste, alsof de Argentijn extra gemotiveerd was na zijn vijfde plaats in de Ballon d’Or-verkiezing van maandag. In de zeventiende minuut draaide de 31-jarige Argentijn op zeer fraaie wijze een bal in de kruising. Tot dat moment hadden beide ploegen elkaar redelijk in evenwicht gehouden. Met zijn goal werd Messi de eerste speler in de geschiedenis van de Primera División die in dertien achtereenvolgende seizoenen minimaal tien doelpunten heeft gemaakt.
De thuisploeg kwam er na de parel van Messi niet meer aan te pas en incasseerde na 26 minuten een tweede treffer. Hoewel hij omringd was door een kluwen van Espanyol-spelers bleef Messi in balbezit en lanceerde hij op de één of andere manier ook nog Ousmane Dembélé. Vanuit een moeilijke hoek vond de Fransman het net. Bij het scheiden van de markt voor rust was ook Suárez succesvol. De Uruguayaan was al zo’n beetje uitgeweken naar de achterlijn, maar vond toch nog een gaatje om doelman Diego López te verschalken.
Na de hervatting was het van hetzelfde laken een pak: Barcelona controleerde het duel en zocht met de bedrijvige Messi naar openingen om de score uit te breiden. Het was de Argentijn die hierin slaagde. Opnieuw liet hij López kansloos met een vrije trap, deze keer van een nog grotere afstand dan bij de 0-1. Het is voor het eerst dat Messi in eenzelfde competitiewedstrijd twee keer scoorde uit een directe vrije trap.
Meer leed bleef Espanyol bespaard. De thuisploeg dacht nog iets terug te doen, maar na inmenging van de VAR ging de 1-4 van Óscar Duarte niet door.

Barcelona zag eerder op de dag concurrent Sevilla punten (1-1 tegen Valencia) morsen en heeft daardoor een marge van drie punten ten opzichte van de club uit Andalusië. Ook Atlético Madrid bezit drie punten minder dan de landskampioen. Dinsdag komt Barcelona alweer in actie in de Champions League. Voor de Catalanen, die al zeker zijn van de groepswinst, staat er in sportief opzicht niets meer op het spel tegen Tottenham Hotspur.
-Sportnieuws.nl-