Missy Franklin stopt per direct met zwemmen

20 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 20 december 2018- Missy Franklin stopt op slechts 23-jarige leeftijd. De Amerikaanse veroverde maar liefst vijf keer olympisch goud.

Franklin kende haar grootste successen bij de Olympische Spelen van Londen in 2012. Ze won als zeventienjarige goud op de 100 en 200 meter rugslag en won bovendien twee keer goud in estafetteteams.

Franklin evenaarde nooit meer haar toptijden van dat jaar. Ze kreeg bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 nog wel goud, omdat ze een heat had gezwommen in het winnende estafetteteam van de Verenigde Staten.

Elf wereldtitels op langebaan

‘Missy the missile’, zoals haar bijnaam luidt, pakte naast de vijf olympische titels ook nog eens elf wereldtitels, allemaal op de langebaan.

Franklin worstelde na de Spelen van Rio de Janeiro en ondervindt al vanaf dat moment hinder van haar schouder, waaraan ze vorig jaar nog werd geopereerd.

“Ik zou me opnieuw kunnen laten opereren, met een lange hersteltijd en zonder garanties dat het beter wordt. Dat doe ik niet meer. Ik heb te lang te veel pijn gehad”, zegt ze.

Franklin kende een stroeve voorbereiding op de Spelen van Tokio in 2020. Ze wist zich bij de Amerikaanse kampioenschappen niet te plaatsen voor de WK langebaan van volgend jaar in het Zuid-Koreaanse Gwangju.

-Bron: nu.nl-