Modric doorbreerkt hegemonie Ronaldo en Messi en wint gouden bal

4 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 4 december 2018 – Luka Modric heeft maandag voor het eerst in zijn loopbaan beslag gelegd op de Gouden Bal. De Kroaat kreeg bij de verkiezing van het Franse tijdschrift France Football de meeste stemmen. De 33-jarige Modric kreeg de voorkeur boven titelverdediger Cristiano Ronaldo en Antoine Griezmann, die als respectievelijk tweede en derde eindigden.

De middenvelder van Real Madrid kreeg de trofee maandag uitgereikt tijdens een gala in het Grand Palais in Parijs. Hij is de eerste Kroaat die de prijs wint. De afgelopen jaren ging de prijs voor beste voetballer ter wereld steevast naar Ronaldo of Lionel Messi. De laatste speler die vóór dat tweetal werd uitgeroepen tot beste voetballer ter wereld was Kaká, die de eer in 2007 ten deel viel.
De aanvoerder van het Kroatische nationale elftal werd eerder ook al door de FIFA uitgeroepen tot Wereldvoetballer van het Jaar. In die verkiezing liet hij Ronaldo en Mohamed Salah achter zich.
Modric behaalde met Kroatië de WK-finale, waarin Frankrijk te sterk was. Hij werd verkozen tot beste speler van dat toernooi. Ook won de middenvelder met Real Madrid de Champions League en werd hij uitgeroepen tot Europees voetballer van het Jaar.

-nu.nl-