Olympisch kampioen Elis Ligtlee stopt per direct met baanwielrennen

28 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 28 december 2018 – Olympisch kampioen Elis Ligtlee stopt per direct met baanwielrennen. De 24-jarige Nederlandse zegt geen plezier meer aan haar sport te beleven. “Het is tijd om dit hoofdstuk te sluiten en met opgeheven hoofd afscheid te nemen. Ik heb geen plezier meer in wat ik doe en ik mis de noodzakelijke motivatie om op topniveau te presteren”, zegt Ligtlee op haar eigen site.

“Op zo’n moment moet je eerlijk tegen jezelf zijn en de knoop doorhakken. En wat was dit verdomd moeilijk zeg! Het is nu tijd om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen en we gaan kijken wat dit me gaat brengen.”

Ligtlee kende haar hoogtepunt op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro, waar ze verrassend de titel pakte op de keirin. Sindsdien werd ze gehinderd door blessures en kwam ze amper nog in actie.

Begin dit jaar deed ze internationaal voor de laatste keer van zich spreken bij de WK in Apeldoorn. Ze veroverde brons op de 500 meter tijdrit bij het toernooi waarvoor ze zich niet plaatste, maar toch werd geselecteerd.

-Bron: nu.nl-