PEC Zwolle heeft trainer John van ‘t Schip ontslagen

19 December 2018

In: Sport
Comments: 0

 

Woensdag 19 december 2018- De 54-jarige coach wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte prestaties van de Eredivisionist dit seizoen. Van ‘t Schip was sinds vorig jaar zomer in dienst bij PEC, waar hij nog een contract tot het einde van het seizoen had. Vorig seizoen eindigden de Zwollenaren onder leiding van de 41-voudig international als negende in de Eredivisie. Het ontslag volgt een dag na de pijnlijke nederlaag tegen AZ in de achtste finales TOTO KNVB-beker. PEC verloor in Alkmaar kansloos met 5-0. In de competitie gaat het ook niet goed met PEC, want de bekerwinnaar van 2014 staat na zestien speelronden slechts vijftiende en houdt alleen FC Groningen, NAC Breda en De Graafschap onder zich. Er werd pas vier keer gewonnen.

PEC kent dramatisch 2018
PEC presteert het hele kalenderjaar al slecht. De ‘Blauwvingers’ pakten in 2018 de minste punten van alle vijftien clubs die in de Eredivisie uitkwamen (26), gingen met twintig nederlagen het vaakst van al die clubs onderuit en incasseerden de meeste doelpunten in dertien jaar. Vrijdag staat PEC tijdens de laatste wedstrijd voor de winterstop in Limburg tegenover VVV-Venlo. Op bezoek bij de nummer negen van de Eredivisie zit assistent-coach Gert Peter de Gunst als eindverantwoordelijke op de bank.

-nu.nl-