Ranomi Kromowidjojo begint met vertrouwen aan de WK kortebaan in China

10 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 10 december 2018 – De 28-jarige Groningse werd de afgelopen maanden mede door Sarah Sjöström tot het uiterste gedreven om snelle tijden te zwemmen, maar hoopt dat ze ook zonder haar Zweedse rivaal kan pieken.”Het wereldbekercircuit ging erg goed en ik ben tevreden over mijn vorm”, zegt Kromowidjojo in aanloop naar de WK. “Die vele wedstrijden waren zwaar, maar hebben me wel klaargestoomd voor wat voor mij een pittig toernooi gaat worden.”Daarmee doelt Kromowidjojo niet per se op de concurrentie, maar vooral op haar bomvolle WK-programma in Hangzhou. De drievoudig olympisch kampioen doet hoe dan ook mee aan de 50 en 100 meter vrije slag, de 50 meter vlinderslag en de 50 meter rugslag en zal ook bij de nodige estafettenummers worden ingezet.Kromowidjojo hoeft in China in ieder geval geen duels uit te vechten met Sjöström, die enkele maanden geleden besloot de WK over te slaan. De kansen op goud lijken daardoor flink toegenomen voor de Nederlandse, al stond Kromowidjojo niet te springen toen ze hoorde dat haar Zweedse rivaal zou schitteren door afwezigheid.De lichte teleurstelling bij Kromowidjojo over de afwezigheid van de 25-jarige Sjöström is wel te verklaren. De meervoudig wereldrecordhouder uit Zweden is weliswaar een grote concurrent, maar bovenal iemand die ervoor zorgt dat Kromowidjojo zelf nog harder wil én kan zwemmen. Juist dat laatste zou in China een rol van betekenis kunnen spelen.De wereldkampioenschappen kortebaan staan van dinsdag tot en met zondag op het programma in het Chinese Hangzhou. Kromowidjojo, wereldrecordhouder op de 50 meter vrije slag (kortebaan), pakte twee jaar geleden in het Canadese Windsor goud op dat nummer.

Nederlandse selectie WK kortebaan

  • Femke Heemskerk (50, 100, 200 en 400 vrij)
  • Ranomi Kromowidjojo (50 en 100 vrij, 50 rug, 50 vlinder)
  • Maaike de Waard (50 vlinder)
  • Arno Kamminga (100 en 200 school)
  • Jesse Puts (50 vrij)
  • Kim Busch (estafettes)
  • Valerie van Roon (estafettes)
  • Ties Elzerman (estafettes)
  • Stan Pijnenburg (estafettes)

– NU.nl-