Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk bereiken halve finales 100 meter vrij bij WK kortebaan in het Chinese Hangzhou de bereikt

12 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 12 december 2018 – De 31-jarige Heemskerk plaatste zich met de tweede tijd voor de halve eindstrijd door in 52,27 aan te tikken. Alleen de Amerikaanse Mallory Comerford (52,18) was in de series sneller dan de Roelofarendsveense. Ook Kromowidjojo, houder van het Nederlands record op de 100 vrij (kortebaan), kwam zonder moeite de series door. De 28-jarige Groningse tikte aan in 52,93 en dat was goed voor de vijfde tijd. Kromowidjojo en Heemskerk zijn op de 100 vrij belangrijke kandidaten voor de medailles, zeker door de afwezigheid van Sarah Sjöström. De Zweedse besloot de WK in China aan zich voorbij te laten gaan.

Estafetteploegen bereiken finales

Op de 4×50 meter wisselslag plaatste de Nederlandse ploeg zich al voor de finale. Kromowidjojo, Heemskerk, Kim Busch en Maaike de Waard klokten in de series de vijfde tijd: 1.46,99. De zwemsters van de Verenigde Staten waren ruim twee seconden sneller.

Ook op de 4×50 meter vrij gemengd mag Nederland strijden om de medailles. Jesse Puts, Stan Pijnenburg, Valerie van Roon en Busch waren goed voor de vijfde tijd (1.30,56). Dat was genoeg, want de acht beste formaties plaatsten zich voor de finale.

Nederland pakte dinsdag op de eerste dag van de WK kortebaan, die tot en met zondag duurt, al twee medailles. Heemskerk veroverde brons op de 200 meter vrij en pakte even later met de estafettezwemsters zilver op de 4×100 meter vrij.

-Bron: nu.nl-