Real Madrid heeft de finale van het WK voor clubs bereikt

20 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 20 december 2018- De ‘Koninklijke’ was in Abu Dhabi met 3-1 te sterk voor het Japanse Kashima Antlers. De 29-jarige aanvaller, Gareth Bale schoot aan het einde van de eerste helft de openingstreffer binnen en maakte vlak na rust ook het tweede en derde doelpunt in het Zayed Sports City Stadium voor Real. In de slotfase zorgde Shoma Doi voor de eretreffer namens Kashima Antlers.

Real en Kashima Antlers stonden twee jaar geleden ook tegenover elkaar bij het WK voor clubs. De Madrilenen wonnen de finale toen met 4-2, al hadden ze daar wel een verlenging voor nodig. Vorig jaar kroonde Real zich tot wereldkampioen door het Braziliaanse Gremio in de finale met 1-0 te verslaan.

In de finale van zaterdag neemt Real het op tegen Al Ain. De regerend kampioen uit de Verenigde Arabische Emiraten was dinsdag in de halve eindstrijd na strafschoppen te sterk voor het Argentijnse River Plate, dat onlangs de veelbesproken finale van de Copa Libertadores won.

Ajax zal de halve finale tussen Real en Kashima Antlers met bovengemiddelde interesse hebben bekeken. De Amsterdammers nemen het in februari en maart volgend jaar in de achtste finales van de Champions League op tegen de Spanjaarden, die het miljoenenbal vorig seizoen wonnen.

-Bron: nu.nl-