Real Madrid heeft zaterdagavond geen fout gemaakt in de Primera        División

16 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 16 december 2018 – De ‘Koninklijke’ won de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano met 1-0. In Italië boekte Stefan de Vrij een benauwde zege met Internazionale.

Het enige doelpunt bij Real Madrid-Rayo Vallecano viel al na dertien minuten. Karim Benzema ontving de bal in het strafschopgebied na een steekpass van Lucas Vázquez en maakte geen fout in de afronding. Sergio Ramos maakte vlak na rust nog wel de 2-0, maar de Spaanse verdediger deed dat in buitenspelpositie.

 

Voor het duel werd Luka Modric geëerd vanwege het winnen van de Gouden Bal. De Kroatische middenvelder, die dit jaar met zijn land de WK-finale haalde en met Real de Champions League won, kreeg de prijs van het Franse tijdschrift France Football vorige week maandag uitgereikt.

Door de 1-0-zege herstelde Real zich van de pijnlijke 0-3-nederlaag van woensdag tegen CSKA Moskou in de Champions League. Het was de eerste keer in de historie dat de Madrilenen een thuiswedstrijd in het miljoenenbal met meer dan twee treffers verschil verloren.

In Spanje gaat het langzaam de betere kant op met Real. De ploeg van trainer Santiago Solari won zijn laatste drie competitiewedstrijden en staat nu op de derde plek met 29 punten, twee minder dan koploper FC Barcelona.

-Bron: Nu.nl-