River Plate wint in Madrid de Copa Libertadores

10 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Maandag 10 december 2018– De ploeg van coach Marcelo Gallardo won de veelbesproken return in de finale tegen Boca Juniors na verlenging met 3-1. De eerste wedstrijd tussen de Argentijnse aartsrivalen in de finale van de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League eindigde een kleine maand geleden in ‘La Bombonera’, het stadion van Boca Juniors, in 2-2.
Het is de vierde keer dat River Plate de Copa Libertadores veroverde. De 36-voudig Argentijns kampioen won de Copa Libertadores eerder in 1986, 1996 en 2015.

Boca kreeg de beste kansen in de eerste helft
Pablo Pérez was in het eerste half uur twee keer dicht bij een doelpunt namens Boca. De middenvelder zag in de elfde minuut een schot uit de draai gepareerd worden door doelman Franco Armani en schoot twintig minuten later voorlangs.
Een minuut voor rust was het wel raak voor de ploeg van coach Guillermo Schelotto. Bij een counter ontving Benedetto een prachtige steekpass van Nahitan Nández, kapte hij een verdediger van River Plate uit en passeerde Armani met een schuiver.

River Plate profiteert van overtalsituatie
In de tweede helft waren de kansen op één hand te tellen. Ruim twintig minuten voor tijd kwam River Plate wel op gelijke hoogte. Pratto rondde een schitterend uitgespeelde aanval van ‘Los Millonarios’ af.
Omdat uitdoelpunten niet dubbel tellen in de Copa Libertadores, moest er een verlenging aan te pas komen. Daarin kwam Boca al vroeg met tien man te staan door een tweede gele kaart voor Wilmar Barrios.
In de 109e minuut profiteerde River Plate van de overtalsituatie. Uit wederom een mooie aanval schoot Quintero van net buiten het zestienmetergebied raak.
Boca ging daarna nog op zoek naar de gelijkmaker en was daar met een schot van Leonardo Jara dichtbij, maar zijn poging belandde op de paal. Aan de andere kant besliste Martínez uit een counter de wedstrijd. Hij tikte de bal in het lege doel.
River Plate plaatst zich als winnaar van de Copa Libertadores ook voor het WK voor clubs, dat komende week van start gaat. De Zuid-Amerikaanse kampioen stroomt pas in de halve finale in en speelt die wedstrijd op dinsdag 18 december.

-Nu.nl-