Robin van Roosmalen maakt definitieve overstap naar MM

16 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Zondag 16 december 2018 – Robin van Roosmalen gaat zich volledig richten op MMA. Pokerface laat op Instagram weten dat hij GLORY verlaat en getekend heeft bij Paradigm Sports Management, het sportmanagementbureau waar onder meer Conor McGregor en Rico Verhoeven ook onder contract staan.

“Het is officieel! Vandaag kan ik met trots bekendmaken dat ik een fulltime mixed martial artist ben”, aldus Van Roosmalen op Instagram. “Ik ben ontzettend trots op mijn carrière als wereldkampioen kickboksen in 2 divisies en kan mijn team, familie en fans niet genoeg bedanken voor alles wat jullie mij gegeven hebben in de laatste 15 jaar.”

“Mijn dank aan @glorykickboxing (GLORY Kickboxing op Instagram, red.) als mijn thuis de laatste 6 jaar, ik wens niets anders dan het beste voor deze ongelooflijke organisatie en kijk ernaar uit om als fan van de gevechten te genieten.”

“Naar de MMA-wereld en de gehele vedergewichtdivisie: ik kom voor alles. 2019 komen we eraan!!!”

GLORY-kampioen in 2 klassen
Van Roosmalen begon in 2004 met kickboksen en won 51 van 71 profgevechten. De Bosschenaar is de eerste en enige kickbokser die GLORY-kampioen werd in 2 gewichtsklassen. Nadat hij op GLORY 18 kampioen werd op lichtgewicht, klopte hij Gabriel Varga in zijn debuut op vedergewicht voor de titel op 143 pond.

Kansloze nederlaag
Pokerface nam afscheid van het kickboksen met een domper. Zijn laatste partij op GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena verloor hij kansloos van Petpanomrung Kiatmookao. 24 uur daarvoor moest hij de GLORY-vedergewichttitel inleveren die hij op de weegschaal verloor.

Niet onbekend
Van Roosmalen, zwartebander in judo, is niet geheel onbekend met MMA. Hij is al meerdere malen op bezoek geweest bij Hard Knocks 365 van Henry Hooft en won zijn eerste 2 partijen via knock-out.

Dit artikel verscheen eerder op MMAPlanet.nl

-Bron: mmaplanet.nl-