Surinaamse jeugdspeler Isiah Helstone gaat stage lopen in Turkije

4 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 4 december 2018 – De voetbal ontwikkelingen in Suriname krijgen steeds meer overzees aandacht. Suriname maakt hiermee steeds meer aanspraak op talentvolle spelers richting Europa te transfereren. Ook dit seizoen staan er Surinaamse spelers in de belangstelling van buitenlandse clubs. Isiah Helstone is 19 jaar en gaat stage lopen bij het grote Turkse Besiktas.

Eén van de grote voetballiefhebber van het Surinaams voetbal is Tony Pengel.
Pengel heeft eerder een overstap mede mogelijk gemaakt voor Roscello Vlijter (Feyenoord) en Alvaro Verwey (Denemarken). Hij is dan ook geheel verantwoordelijk voor de totstandkoming van Helstone zijn stage. Een gesprek met trainer Henk Fräser en Henk van Stee(Technische Manager) leverde meteen een prachtige kans bij Sparta Rotterdam. Helstone werd onlangs bekeken door Tony Pengel en maakte een dermate goede indruk dat hij door Besiktas is uitgenodigd voor een trainingsstage in Turkije.

Onderleiding van de bondscoach Dean Gorré en de staf Eugene Verwey en Jack Mangalie was de jeugdinternational in Oktober al uitgenodigd voor de Nationale selectie van Suriname.
– SVB –