SVB geeft inhoud aan Anti Doping testen

6 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 6 december 2018 – De Surinaamse Voetbal Bond heeft gehoor gegeven aan een verzoek van de SADA om spelers van de Nationale selectie te laten testen op voor atleten verboden substanties. De testen worden op kosten van de SADA uitgevoerd. Vermeldt dient te worden dat de SVB drie jaar geleden reeds een anti-doping reglement heeft aangenomen.
Het reglement is toen ook naar de SADA opgestuurd voor commentaar en aanvullingen. De Nations League waaraan de SVB deelneemt, heeft in hun toernooi reglement opgenomen dat zowel officials als spelers van de nationale selecties na een wedstrijd geselecteerd kunnen worden voor een anti-doping test.
Een speler maakt ongeveer één keer per zes jaar kans om bezocht te worden voor een dopingcontrole. Die controles worden op wedstrijddagen uitgevoerd en zijn onaangekondigd.
-SVB-