Tom Dumoulin  voor het vijfde jaar op rij uitgeroepen tot Nederlands wielrenner van het jaar.

4 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 4 december 2018 – Dumoulin, die vanwege ziekte niet aanwezig was bij het wielergala, kreeg van organisator Club 48 de voorkeur boven Mathieu van der Poel, Dylan Groenewegen en Niki Terpstra. Hij krijgt daardoor opnieuw de Gerrit Schulte Trofee.

De renner van Team Sunweb won dit jaar onder meer een rit in de Giro d’Italia en Tour de France. Ook eindigde hij in beide rondes als tweede in het eindklassement. Op het WK tijdrijden veroverde hij eveneens zilver, terwijl hij in de wegwedstrijd net naast het podium eindigde (vierde).

De 28-jarige Limburger had dit jaar stevige concurrentie. Zo won Van der Poel afgelopen seizoen liefst 32 veldritten, terwijl de teller voor hem nu al op 13 staat. Groenewegen won onder meer twee Tour-etappes, terwijl Terpstra de sterkste was in de Ronde van Vlaanderen.
-nu.nl-