Tottenham schakelt Arsenal uit in League Cup

20 December 2018

Donderdag 20 december 2018- In de Engelse League Cup bereikte Tottenham Hotspur ten koste van Arsenal de halve finales. De ploeg van trainer Mauricio Pochettino won de Londense derby in het Emirates Stadium met 0-2.

Son Heung-min opende na twintig minuten de score. De Zuid-Koreaan werd op fraaie wijze door Dele Alli weggestuurd aan de rechterkant en maakte oog in oog met doelman Petr Cech geen fout.

De tweede treffer na 59 minuten was vrijwel identiek. Dit keer was het Harry Kane die optimaal gebruikmaakte van de ruimte achterin bij Arsenal met een fraaie pass op Alli, die Cech vervolgens met een lob passeerde.

Ook Chelsea mag zich opmaken voor de halve finales van de League Cup, het tweede bekertoernooi in Engeland. De ‘Blues’ stevenden lange tijd af op een doelpuntloos gelijkspel tegen het Bournemouth van Nathan Aké, maar Eden Hazard zorgde in de 84e minuut voor het bevrijdende doelpunt: 1-0.

Manchester City en Burton Albion zich al bij de laatste vier. De ‘Citizens’ wonnen na strafschoppen van Leicester City en Burton Albion versloeg Middlesbrough met 0-1.

-Bron: nu.nl-