Voorlopig 4 Chelsea fans gestraft voor vermeend racisme

11 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 11 december 2018 – Chelsea heeft vier supporters voorlopig verboden om wedstrijden bij te wonen. De Londense topclub is in afwachting van verder onderzoek naar beschuldigingen over het racistische gedrag van supporters tegenover Manchester City-aanvaller Raheem Sterling.
Sterling zou zaterdag tijdens de topper Chelsea-City racistisch bejegend zijn door een aantal fans van de thuisploeg. Op beelden is te zien dat fans van Chelsea schreeuwen in de richting van Sterling als hij een bal opraapt.
“Onze onderzoeken naar deze kwestie zijn in volle gang. We ondersteunen het politieonderzoek volledig en alle informatie die we verzamelen, wordt aan de politie doorgegeven”, meldt Chelsea in een verklaring.
“Chelsea vindt alle vormen van discriminerend gedrag weerzinwekkend en als er bewijs is van kaarthouders die zich racistisch gedragen, dan zal de club strenge sancties uitvaardigen, waaronder een stadionverbod.”
Chelsea-City eindigde door doelpunten van N’Golo Kanté en David Luiz in 2-0, wat voor de ploeg van Sterling de eerste nederlaag van het seizoen betekende. De ‘Citizens’ raakten de koppositie in de Premier League kwijt aan Liverpool.
-nu.nl-