WADA krijgt in lab Moskou niet gewenste info

22 December 2018

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 22 december 2018 -Het wereldantidopingbureau is vrijdag teruggekeerd van een bezoek aan het laboratorium van Moskou zonder de gewenste en geëiste data te hebben ontvangen, zo laat een woordvoerder weten.

Het wel krijgen van de betreffende informatie over het eventuele dopingverleden van Russische atleten was een voorwaarde om het lab van Moskou weer te erkennen en de accreditatie terug te geven.

Het WADA hief in september de schorsing van Rusada op, die het ongeveer drie jaar eerder had gekregen wegens een omvangrijk dopingschandaal in het land.

Het WADA verwacht op basis van meer informatie nog meer bewijs over dopinggebruik van Russische atleten te verkrijgen.

‘Ik verwacht dat de delegatie van WADA op korte termijn terugkeert’

De Russen hielden ook na de mislukte bijeenkomst vol te willen meewerken en ze verwachten dan in de nabije toekomst absoluut geen problemen. “Er zijn een paar technische zaken die moeten worden opgelost. Iedereen is tevreden tot nu toe. Ik verwacht dat de delegatie van WADA op korte termijn terugkeert”, zei een woordvoerder. De baas van het Amerikaanse antidopingbureau USADA, Travis Tygart, riep WADA op het Russische lab per direct opnieuw in de ban te doen. Dat zou er toe kunnen leiden dat de Russische atleten ook voor de komende Olympische Spelen, in 2020 in Tokio, worden uitgesloten.

-nu.nl-