Ajax-doelman André Onana is dinsdag afgevallen in de verkiezing van Afrikaans voetballer van het jaar

1 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 01 jan 2019 – Ajax-doelman André Onana is dinsdag afgevallen in de verkiezing van Afrikaans voetballer van het jaar. Alleen Mohamed Salah en Sadio Mané van Liverpool en Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal maken nog kans op de prijs.
Onana behoorde tot de lijst van tien spelers die kans maakten op de ereprijs, nadat zijn Ajax-ploeggenoot Hakim Ziyech in december al afviel. De Marokkaans international stond op de longlist van 34 spelers.
Naast de 22-jarige Onana, die onder bondscoach Clarence Seedorf eerste doelman is van Kameroen, vielen dinsdag Anice Bandri (Tunesië/Royal Excel Moeskroen), Mehdi Benatia (Marokko/Juventus), Alex Iwobi (Nigeria/Arsenal), Riyad Mahrez (Algerije/Manchester City), Denis Onyango (Oeganda/Mamelodi Sundowns FC) en Walid Soliman (Egypte/Al-Ahly) af.
Onana was ook genomineerd voor de prijs voor het Talent van het Jaar, maar hij behoorde na de eerste stemronde in december al niet meer tot de overgebleven kandidaten. Achraf Hakimi (Borussia Dortmund), Wilfred Ndidi (Leicester City) en Franck Kessié (AC Milan) maken nog kans op de prijs.

-Bron: nu.nl-