Alonso en Van der Zande winnen ingekorte 24 uur van Daytona

28 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 28 januari 2019 – Fernando Alonso heeft samen met onder anderen de Nederlandse coureur Renger van der Zande de 24 uur van Daytona gewonnen. Het team werd als winnaar aangewezen, nadat de race vanwege slecht weer lang stil had gelegen.
De Braziliaan Felipe Nasr reed met zijn team aan de leiding, maar ging te wijd bij de eerste bocht. Alonso passeerde zijn oud-collega in de Formule 1, waarna de race enkele rondes later vanwege zware regen werd stopgezet.
Er werd vervolgens nog gekeken of de laatste twee uren van de wedstrijd verreden konden worden, maar na meer dan anderhalf uur inactiviteit besloot de wedstrijdleiding de stand van voor de regenbui tot uitslag uit te roepen.
Alonso deed voor de tweede keer mee aan de klassieke race in Daytona. Vorig jaar kon hij met zijn team niet om de zege meestrijden vanwege remproblemen. De Spanjaard stopte vorig seizoen in de Formule 1 en richt zich dit jaar onder meer op de Indy 500.

-nu.nl-