Bigi boi informeert minister Gopal over UFC contract

5 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 05 januari 2019 – Jairzinho Rozenstruik meer bekend als “Bigi Boi” heeft de minister van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, geïnformeerd over het contract van de Ultimate Fighting Championship (UFC).

Bigi Boi heeft onlangs als eerste Surinamer het contract getekend van de grootste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA). Op 2 februari heeft hij zijn eerste gevecht van de UFC in Fortaleza, Brazilië.  Ter voorbereiding hiervan reist de vechter vandaag, 4 januari, af voor zijn trainingskamp in Curaçao en Aruba.

Minister Gopal is trots op de prestatie van Bigi Boi. Zij gaf aan zoveel als mogelijk te helpen teneinde de carrière planning van de topsporter te ondersteunen. President Desiré Delano Bouterse heeft tijdens zijn nieuwjaarstoespraak voor 2019 zijn tevredenheid geuit over de prestaties van de Surinaamse sporters op nationaal en internationaal niveau. De regering maakt zich sterk om sporters die prestaties neerzetten steeds beter te waarderen en te ondersteunen om meer succes te boeken.

Op 27 december j.l. heeft Bigi Boi tijdens de derde editie van “Fearless”, een thaiboksgala, met succes zijn Suthaibo- wereldtitel verdedigd. Met een tien seconden knock-out won hij zijn tegenstander. Rozenstruik heeft totaal 76 kickbokspartijen gevochten waarvan hij 64 heeft kunnen winnen. Tevens heeft hij ook 6 MMA wedstrijden afgewerkt. De trainer, Michael Babb, is zeer verheugd met het contract van de UFC. Hij zegt dat het binnenhalen van dit contract een verdienste is voor het harde werk dat hij elke dag verzet in de sportschool. Tijdens het gevecht in Fortaleza zal Bigi Boi het opnemen tegen de Braziliaan Junior Albini.

-Ministerie van SPORT EN JEUGDZAKEN-