Carlsen en Anand samen aan kop bij Tata Steel Chess

20 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Zondag 20 januari 2019 – Magnus Carlsen en Viswanathan Anand hebben bij het internationale schaaktoernooi Tata Steel in Wijk aan Zee gezamenlijk de leiding genomen. Anish Giri is door een remise zijn gedeelde koppositie kwijt. De Noorse wereldkampioen Carlsen versloeg in de achtste ronde de Hongaar Richard Rapport na 39 zetten. De Indiër had slechts 29 zetten nodig om Mamedyarov Shakhriyar uit Azerbeidzjan te verslaan. De twee nog ongeslagen grootmeesters staan nu op 5,5 punten. Ze behaalden zondag hun derde zege. Giri kwam met zwart na 36 zetten op remise uit in zijn duel met de Indiër Santosh Gujrathi Vidit. Met de Chinees Liren Ding en de Rus Ian Nepomniachi, die zondag hun onderlinge partij afsloten met remise, heeft de Nederlander nu vijf punten. Jorden van Foreest speelde met wit remise tegen Teimour Radjabov uit Azerbeidzjan. Na zeventien zetten was de partij al afgelopen. Met 2,5 punten staat Van Foreest in de onderste regionen. Maandag is een rustdag in Nederlandse schaaktoernooi. In de negende ronde speelt Giri dinsdag tegen Van Foreest.

-nu.nl-