Chelsea en Manchester United bereiken 4de ronde FA Cup

5 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 05 januari 2019 – Chelsea en Manchester United hebben zaterdag eenvoudig de vierde ronde van de FA Cup bereikt. Beide ploegen rekenden af met een club uit het Championship. Chelsea klopte Nottingham Forest met 2-0, United won met dezelfde cijfers van Reading.
Chelsea rekende pas in de tweede helft af met de nummer zeven van het Championship, het tweede niveau in Engeland. Álvaro Morata was twee keer trefzeker voor de ‘Blues’.
In de slotfase werd Cesc Fàbregas nog naar de kant gehaald. De Spanjaard, die in de eerste helft een strafschop miste, werd onder luid applaus gewisseld. Hij speelde zo goed als zeker zijn laatste duel voor Chelsea.
United-coach Ole Gunnar Solskjaer gunde in het duel met Reading veel gevestigde namen rust, maar had wel een basisplaats voor spelers als Romelu Lukaku, Juan Mata en Alexís Sanchez. Mata opende halverwege de eerste helft de score, Lukaku maakte er nog voor rust 2-0 van.
In de tweede helft mocht het Nederlandse talent Tahith Chong (19) zijn debuut maken. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord speelde het laatste half uur mee. Hij scoorde niet, maar pakte wel meteen zijn eerste gele kaart in het profvoetbal.
Locadia bekert met Brighton verder
Naast United en Chelsea wisten nog enkele andere Premier League-clubs zich te plaatsen voor de volgende ronde. West Ham United versloeg Birmingham City met 2-0, dankzij doelpunten van Marko Arnautovic en Andy Carroll.
Jürgen Locadia bereikte met Brighton & Hove Albion eveneens de vierde ronde. Die ploeg won met 1-3 bij competitiegenoot Bournemouth, waar Nathan Aké op de bank bleef. Burnley rekende in blessuretijd af met Barnsley: 1-0. Ook Everton bereikte de volgende ronde door met 2-1 van Lincoln City te winnen.
Voor Cardiff City bleek de derde ronde wel een brug te ver. De formatie uit Wales ging met 1-0 onderuit bij Gillingham, de nummer achttien van League One. Southampton staat na het 2-2-gelijkspel bij Derby County een replay te wachten.
Later op zaterdag gaat Arsenal nog bij Blackpool op bezoek. Vrijdag won Tottenham Hotspur al met 0-7 bij Tranmere Rovers.
-nu.nl-