Djokovic zonder problemen naar tweede ronde Australian Open

15 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 15 januari 2019– Novak Djokovic heeft de tweede ronde bereikt van de Australian Open. Ook Alexander Zverev, Kei Nishikori en Stan Wawrinka overleefden hun eerste partij in Melbourne. De 31-jarige Djokovic had 2 uur en 4 minuten nodig om af te rekenen met de Amerikaan Mitchell Krueger, die slechts de 230ste plek op de wereldranglijst bezet: 6-3, 6-2 en 6-2. In de tweede ronde neemt Djokovic het op tegen Jo-Wilfried Tsonga. De Fransman, in 2008 verliezend finalist op de Australian Open, kampte vorig jaar veelvuldig met blessureleed en is daardoor naar de 177ste plek op de wereldranglijst gezakt. Hij doet in Melbourne op basis van een wildcard mee. Djokovic kan de Australian Open al voor de zevende keer in zijn loopbaan winnen. De huidige nummer twee van de wereld won het eerste Grand Slam-toernooi van het jaar ook in 2008, 2011, 2012, 2013, 2015 en 2016.

Zverev zonder moeite langs Sloveen Bedene

Zverev kende net als Djokovic geen problemen in zijn eersterondepartij. De 21-jarige Duitser had minder dan twee uur nodig om de Sloveen Aljaz Bedene te verslaan: 6-4, 6-1 en 6-4.  Zverev hoopt voor het eerst in zijn carrière de achtste finales te bereiken op de Australian Open. De laatste twee jaar strandde de talentvolle Duitser in de derde ronde. Hij kwam op een Grand Slam-toernooi nooit verder dan de kwartfinales.

Nishikori en Wawrinka door dankzij opgaves

De Japanner verloor tegen Kamil Majchrzak de eerste twee sets, maar knokte zich terug in de wedstrijd en profiteerde in het beslissende vijfde bedrijf van een opgave van de Pool: 3-6, 6-7, 6-0, 6-2 en 3-0. Ook Stan Wawrinka bereikte de tweede ronde zonder de wedstrijd uit te hoeven spelen. De 33-jarige Zwitser, die de Australian Open in 2014 won, zag zijn tegenstander Ernests Gulbis uit Letland na ruim een uur opgeven. Wawrinka had de eerste set met 6-3 verloren en leidde in het tweede bedrijf met 3-1. De huidige nummer 59 is weer op de weg terug na een slepende blessure.

-nu.nl-