Egypte neemt organisatie Afrika Cup definitief over van Kameroen

8 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 08 januari 2019 – De Afrika Cup wordt in juni in Egypte gehouden. Het Noord-Afrikaanse land vervangt Kameroen, waarvan in november de status van organisator werd ontnomen.
Het toernooi zou eigenlijk in Kameroen gespeeld worden, maar de Afrikaanse voetbalbond CAF pakte de organisatie af, omdat het land niet genoeg voorbereid zou zijn op het toernooi.
Het wordt de vierde keer de Egyptenaren de Afrika Cup organiseren. De vorige keer was in 2006, toen de ‘Farao’s’ in eigen land de titel pakten, en ook in 1986 en 1974 was Egypte het gastland. Twee jaar geleden verloor Egypte de finale in Gabon met 2-1 van Kameroen.
Werk aan de winkel
De Afrika Cup is deze zomer voor het eerst uitgebreid naar 24 landen en het wordt voor Egypte dus een aardig karwei om het in 6 maanden rond te krijgen.

In de zomer
De Afrika Cup of Nations begint op 15 juni en de finale is op 7 juli. Het is voor het eerst dat de Afrikaanse versie van het EK in de zomer gehouden wordt. Voorheen werd het toernooi altijd rond januari gespeeld, waardoor bijvoorbeeld Eredivisie-clubs hun Afrikaanse spelers een tijdje kwijt waren bij de start van de 2e seizoenshelft.
-NU.nl/sportnieuws.nl-