Federer klopt Serena in unieke dubbelpartij op Hopman Cup

2 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 02 januari -Roger Federer heeft dinsdag bij de Hopman Cup de partij tegen Serena Williams, in het gemengd dubbelspel, gewonnen. De Zwitser was met zijn partner Belinda Bencic te sterk voor de Amerikaanse en haar partner Frances Tiafoe.
Federer en Bencic versloegen Williams en Tiafoe met 4-2 en 4-3 (3). De partij op het hardcourt in Perth duurde 49 minuten.
Het was de eerste keer in hun carrière dat de 37-jarige Federer en de even oude Williams tegenover elkaar stonden in een officiële wedstrijd. De twintigvoudig Grand Slam-winnaar en de 23-voudig Grand Slam-winnares wonnen eerder beiden hun partij in het enkelspel.
Federer rekende eenvoudig af met Tiafoe: 6-4 en 6-1. Williams had vervolgens drie sets nodig om Bencic aan de kant te zetten: 4-6, 6-4, 6-3.
In het beslissende dubbelspel loodsten Federer en Bencic hun land in een volgepakt stadion naar de overwinning op de Verenigde Staten. Hierdoor gaat Zwitserland aan de leiding in groep B. De poulewinnaars plaatsen zich voor de finale van de Hopman Cup.
Federer en Bencic verdedigen met Zwitserland de titel op de Hopman Cup. Donderdag speelt het duo in de laatste groepswedstrijd tegen Griekenland.

-nu.nl-