Geen hoop meer op redding van vermiste Cardiff-spits Sala

23 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 23 januari 2019- De leider van het reddingsteam dat zoekt naar de vermiste Cardiff-spits Emiliano Sala zegt dat er geen hoop meer is op zijn redding. Het vliegtuigje waar Sala samen met een piloot in zat, is sinds maandag vermist. “Zelfs de meest fitte persoon zou het hooguit een paar uur in het water uithouden”, aldus John Fitzgerald, die leiding geeft aan de zoekoperatie. Na een intensieve zoektocht op dinsdag zoekt de politie vandaag bij de Kanaaleilanden verder naar Sala en de piloot. Daarbij richt de politie zich in eerste instantie op het scenario dat de Argentijn samen met de piloot in een reddingsboot zit.  De politie heeft zo een 725 vierkante kilometer te hebben afgezocht, maar nog geen spoor te hebben gevonden van het vliegtuigje. De politie houdt ook rekening met de scenario’s dat ze ergens anders geland zijn, maar nog niets van zich hebben laten horen, dat ze opgepikt zijn door een passerend schip of dat het vliegtuigje in stukken is gebroken en dat Sala en de piloot in zee liggen. In eerste instantie wordt er gezocht met drie vliegtuigen en een helikopter. Politiechef David Barker verwacht dat de operatie zal duren totdat het donker is. Een militair vliegtuig uit Frankrijk is naar Guernsey gevlogen om te helpen bij het zoeken.

-nu.nl-