James en Antetokounmpo teamcaptains in All-Star-duel NBA

25 January 2019

In: Sport
Comments: 0


Vrijdag 25 januari 2019 – LeBron James en Giannis Antetokounmpo zijn vandaag aangewezen als teamcaptains voor de traditionele All-Star-wedstrijd van volgende maand in de NBA.
De 34-jarige James (Los Angeles Lakers, Western Conference) en de tien jaar jongere Antetokounmpo (Milwaukee Bucks, Eastern Conference) kregen de meeste stemmen van de fans (50 procent), spelers (25 procent) en media (25 procent).
De twee basketballers krijgen de taak om een eigen team te formeren. Donderdag zijn alleen de tien starters bekendgemaakt.
In de Western Conference zijn dat James, Paul George, Kevin Durant, Stephen Curry en James Harden. In de Eastern Conference kregen Antetokounmpo, Kawhi Leonard, Joel Embiid, Kemba Walker en Kyrie Irving de meeste stemmen.
De coaches in de NBA bepalen wie de reserves worden. Die veertien namen worden volgende week donderdag naar buiten gebracht.

Tweede keer volgens nieuwe opzet
Het is de tweede keer dat de All-Star-wedstrijd op deze manier wordt gespeeld. Voorheen stonden de beste spelers uit de Western en Eastern Conference tegenover elkaar, maar eind 2017 werd besloten om die opzet te veranderen.
Nieuw dit jaar is dat het kiezen van de teams door James en Antetokounmpo op televisie zal worden uitgezonden. Vorig jaar durfde de NBA dat nog niet aan.
Voor James, die momenteel geblesseerd is, wordt het al de vijftiende keer dat hij een All-Star-wedstrijd zal starten. De beste basketballer ter wereld evenaart daarmee Kobe Bryant.
Kareem Abdul-Jabbar is nog steeds de basketballer met de meeste optredens in een All-Star-wedstrijd (negentien).
De 68e editie van de All-Star-wedstrijd wordt op 17 februari gespeeld in het Spectrum Center in Charlotte, North Carolina.

-nu.nl-