Jubileumtreffer Messi bij zege Barcelona, Real in slotfase langs Betis

14 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 14 januari 2019 –┬áLionel Messi heeft FC Barcelona zondagavond in de Primera Divisi├│n met een jubileumtreffer aan een 3-0-thuiszege op Eibar geholpen. Real Madrid pakte in de slotfase de winst bij Real Betis: 1-2. Messi maakte┬ábij Barcelona-Eibar zijn vierhonderdste competitiedoelpunt. De Argentijn bracht zijn ploeg acht minuten na rust op 2-0 na een fraaie combinatie met Philippe Coutinho en Luis Su├írez. De 31-jarige Messi kwam op 1 mei 2005 tegen Albacete voor het eerst tot scoren in de Primera Divisi├│n. Hij maakte zijn vierhonderd goals in 435 wedstrijden. In de negentiende minuut had Su├írez de score geopend voor Bar├ža. De Uruguayaan schoof de bal in de verre hoek. Su├írez tekende na een klein uur spelen ook voor de derde treffer van zijn ploeg. Ditmaal passeerde hij doelman Asier Riesgo na een ingooi van Sergi Roberto. Door de overwinning komt Barcelona op 43 punten uit negentien wedstrijden. De voorsprong van de koploper op nummer twee Atl├ętico Madrid is vijf punten.

Real ontsnapt aan puntenverlies bij Betis

In het Estadio Benito Villamar├şn kwam Real Madrid na dertien minuten op voorsprong tegen Betis door een treffer van Luka Modric. Sergio Canales bracht Betis halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. De treffer werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt toch goedgekeurd. Real leek op het derde puntenverlies op rij in de competitie af te stevenen, maar in de slotfase bezorgde Dani Ceballos zijn ploeg toch nog de zege. Door de overwinning neemt Real de vierde plaats over van Deportivo Alav├ęs, dat zaterdag met 1-1 gelijkspeelde bij Girona. ‘De Koninklijke’ heeft nu evenals nummer drie Sevilla 33 punten.

Griezmann leidt Atl├ętico langs Levante

Eerder op de dag was Atl├ętico Madrid voor eigen publiek met 1-0 te sterk voor Levante. Antoine Griezmann zorgde na rust uit een strafschop voor het enige doelpunt bij Atl├ętico. Voor de Franse┬ásterspeler┬ábetekende het zijn zesde treffer in de laatste vijf Primera Divisi├│n-duels. De sterkere ploeg van coach Diego Simeone dacht voor rust al de leiding te nemen, maar een doelpunt van middenvelder Koke werd op aanraden van de VAR afgekeurd. Er zou zijn vastgehouden. Sevilla ging┬áop bezoek bij Atheletic Bilbao met 2-0 onderuit. I├▒aki Williams maakte beide treffers voor de Baskische ploeg. Quincy Promes mocht in de zeventigste minuut bij een 1-0-achterstand invallen bij Sevilla, maar de international van Oranje┬ákon de nederlaag niet voorkomen.

-nu.nl-