Juventus hard onderuit in Italië

31 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 31 januari 2019- Atalanta Bergamo zorgde in het Italiaanse bekertoernooi met Hans Hateboer en Marten de Roon in de basis voor een sensatie door titelverdediger Juventus met 3-0 opzij te zetten. Duvan Zapata (tweemaal) en Timothy Castagne scoorden in het kwartfinaleduel.

Juventus, waar sterspeler Cristiano Ronaldo de hele wedstrijd meedeed, won de Coppa Italia dertien keer en was in de laatste vier seizoenen telkens de beste in het bekertoernooi.

Bij Fiorentina-Roma was het halverwege nog ‘slechts’ 3-1 voor de thuisploeg. Federico Chiesa scoorde al vroeg twee keer, waarna Aleksandar Kolarov iets terugdeed. Luis Muriel maakte Fiorentina’s derde treffer.

Na rust werd de situatie alsmaar pijnlijker voor Roma, waar Rick Karsdorp en Justin Kluivert op de bank bleven. Giovanni Simeone (twee keer), opnieuw Chiesa en Marco Benassi voerden de score verder op: 7-1. Edin Dzeko kreeg nog rood bij Roma.

Bij Fiorentina keek Kevin Diks toe vanaf de bank. Eerder plaatste AC Milan (2-0 tegen Napoli zich al voor de halve finales). Vandaag staat in de kwartfinales nog Internazionale-Lazio op het programma.

Goal Dost baat Sporting niet

Het Sporting CP van coach Marcel Keizer leed in de Portugese competitie ondanks een treffer van Bas Dost puntenverlies bij Vitória SC: 1-1. Sporting stond lang met 1-0 achter door een treffer van Jhonder Cádiz. In de slotfase maakte Dost gelijk, maar daar bleef het bij in Estádio do Bonfim.

De 29-jarige Dost maakte zijn elfde competitietreffer en zijn achttiende doelpunt in van het seizoen in totaal. Hij was na vier duels op rij zonder doelpunt weer eens trefzeker in competitieverband.

Het puntenverlies in Guimarães betekent dat Sporting verder achterop raakt in de strijd om de titel. De club staat met 39 punten vierde achter FC Porto (49 punten), Benfica (44) en SC Braga (43).

-Bron: nu.nl-