Juventus wint dankzij Ronaldo voor achtste keer Italiaanse Super Cup

17 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 17 januari 2019– Juventus heeft voor de achtste keer in de clubgeschiedenis de Italiaanse Super Cup gewonnen. De ‘Oude Dame’ was in Saoedi-Arabië nipt met 1-0 te sterk voor AC Milan. Cristiano Ronaldo kroonde zich tot matchwinner door in de 61e minuut verantwoordelijk te zijn voor het enige doelpunt van de verder weinig enerverende wedstrijd. AC Milan moest in de 74ste minuut met tien man verder na het wegsturen van middenvelder Franck Kessie, die na ingrijpen van de videoscheidsrechter een rode in plaats van gele kaart kreeg voor een overtreding op Emre Can.

Juventus alleen recordhouder in Italiaanse Super Cup. Juventus is door de achtste eindzege nu alleen recordhouder in de Italiaanse Super Cup. Juve pakte de prijs eerder in 1995 (tegen Parma), 1997 (Vicenza), 2002 (Parma), 2003 (AC Milan), 2012 (Napoli), 2013 (Lazio) en 2015 (Lazio). Naast Juventus hebben AC Milan (zeven keer), Internazionale (vijf keer), Lazio (vier keer), AS Roma, Napoli (beide twee keer), Sampdoria, Parma en Fiorentina (allen één keer) minimaal één keer de Supercoppa op hun naam geschreven.

Juventus liet zich vorig jaar nog verrassen in de Italiaanse Super Cup. Er werd toen in Stadio Olimpico in Rome na een spektakelstuk met 2-3 verloren van Lazio. De zwart-witte formatie is hard op weg naar de achtste titel op rij in de Serie A. De ploeg van trainer Massimiliano Allegri heeft halverwege de competitie al negen punten voorsprong op naaste achtervolger Napoli. Juventus maakt net als vorig seizoen ook nog kans op de dubbel, want het is samen met Atalanta Bergamo, Lazio, Internazionale, Fiorentina, AS Roma, AC Milan en Napoli kwartfinalist in de Coppa Italia.

-nu.nl-