Kickbokser Badr Hari betrapt op dopinggebruik

29 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 29 januari 2019 – Kickbokser Badri Hari is door de Dopingautoriteit betrapt op het gebruik van doping, zo meldt Nieuwsuur maandag. De Nederlands-Marokkaanse oud-wereldkampioen hangt een schorsing van maximaal vier jaar boven het hoofd.
Naar verluidt zijn vorig jaar sporen van verboden middelen aangetroffen in de urine van de 34-jarige Hari, nadat hij met een overwinning zijn rentree had gemaakt tegen Hesdy Gerges in het Rotterdamse Ahoy.
Amsterdammer Gerges zou eveneens positief getest hebben, net als de Kroaat Mladen Brestovac – die vorig jaar nog van wereldkampioen Rico Verhoeven verloor – en de Braziliaan Ariel Machado.
Gerges reageert fel op dopingbeschuldiging: ‘Allemaal smerige trucjes’
Kickbokser Hesdy Gerges is er niet van gediend dat hij, net als Badr Hari, wordt beschuldigd van dopinggebruik. In een lang bericht op Instagram laat hij de wereld weten hoe hij denkt dat het zit. “Ik ben sterk en laat me door niks kapot maken.”

Altijd clean
“Ik ben vaker gecheckt in Amerika, China, Japan en altijd clean. Ik vecht 1 keer in Nederland en word toevallig gepakt op doping omdat de andere vechter ook gepakt wordt.”

“Ik ben nooit geschorst geweest en had alweer 20 wedstrijden kunnen vechten over de hele wereld zonder probleem. Ik heb dan ook recent gewoon gevochten wat normaal absoluut niet mogelijk is als je met doping word gepakt!” De zaak ligt nu bij de tuchtrechter, die moet beslissen over een schorsing. Oud-wereldkampioen Hari en de andere drie kickboksers krijgen twee weken de tijd om een verklaring in te dienen bij het Instituut Sportrechtspraak (ISR).
GLORY wil de samenwerking met het ISR beëindigen en de vier dopingzaken in de doofpot stoppen. “GLORY heeft ons een brief gestuurd dat ze het contract willen opzeggen”, bevestigt ISR-secretaris Henk van Alle tegenover Nieuwsuur.

Confrontatie Hari en Verhoeven lijkt ver weg
Hari maakte tegen Gerges na vijftien maanden zijn rentree na een gevangenisstraf en versloeg de Nederlander op punten. Er wordt al lang gespeculeerd over een confrontatie met wereldkampioen Verhoeven, maar bij een schorsing voor Hari lijkt een duel tussen de twee ver weg.
De zwaargewichten stonden in december 2016 al eens tegenover elkaar tijdens een prestigegevecht in Oberhausen. Hari moest toen in de tweede ronde opgeven vanwege een armblessure.
Verhoeven mag zich al sinds 2013 de wereldkampioen van GLORY noemen. ‘The King of Kickboxing’ verdedigde zijn titel al acht keer met succes.

-nu.nl-