Koploper FC Barcelona wint van Getafe in de Primera Divisi贸n

7 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Maandag 07 januari 2019 –聽FC Barcelona heeft zondag met een 1-2-zege op Getafe volop geprofiteerd van averij van de achtervolgers in de Primera Divisi贸n.
Barcelona had het niet makkelijk met Getafe en kwam in de beginfase goed weg toen een doelpunt van de thuisploeg werd afgekeurd. Na twintig minuten zorgde Lionel Messi vanuit een moeilijke hoek voor de openingstreffer.
Getafe gaf de koploper goed partij, maar kon niet voorkomen dat het in de 39e minuut 0-2 werd door een knappe volley van Luis Su谩rez. Nog voor rust kwam de thuisploeg wel terug dankzij Jaime Mata.
Na rust drong Getafe af en toe wel aan, maar kreeg Barcelona ook mogelijkheden om het duel te beslissen. Dankzij de zege en het puntenverlies van de concurrentie kende de ploeg van Ernesto Valverde een goed begin van 2019.
Eerder op de dag lieten Atl茅tico Madrid, Sevilla en Real Madrid punten liggen. Nummer twee Atl茅tico speelde met 1-1 gelijk in de topper tegen nummer drie Sevilla.

Zeldzaam ruime thuisnederlaag Real
Real kwam iets eerder op de dag in Estadio Santiago Bernab茅u al na drie minuten op achterstand tegen Sociedad. De bal ging op de stip nadat Mikel Merino werd vastgehouden door Casemiro. Willian Jos茅 benutte de strafschop.
In de tweede helft cre毛erde niet alleen Real kansen, maar kwam Sociedad ook een aantal keren bijna op 0-2. Na iets meer dan een uur moest de thuisploeg bovendien met tien man verder na een tweede gele kaart voor V谩zquez.
Zeven minuten voor tijd deelde Sociedad de genadeklap uit. Invaller Rub茅n Pardo kopte raak uit een voorzet van Willian Jos茅, waardoor voor het eerst sinds mei 2009 een andere club dan Barcelona met minimaal twee goals verschil won in Bernab茅u.
Sevilla-spits Wissam Ben Yedder opende in de 37e minuut de score in de topper tegen Atl茅tico, maar de thuisploeg kon de voorsprong niet tot de rust vasthouden. Vlak voor het rustsignaal trof Antoine Griezmann doel met een prachtige vrije trap.
In de tweede helft kregen beide ploegen mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. Er werd hard gespeeld en de gemoederen liepen soms hoog op. Arbiter Antonio Mateu Lahoz gaf in totaal twaalf keer geel.
Atl茅tico Madrid geeft nu vijf punten toe: 40 om 35. Sevilla volgt op zeven punten van Barcelona en Real, dat vijfde staat en thuis van Real Sociedad verloor (0-2), staat al op tien punten achterstand.

-nu.nl-