Liverpool ‘The Reds’ pakten slechts één punt tegen Leicester City

31 January 2019

Donderdag 31 januari 2019- Op het eigen Anfield kwam Liverpool vroeg op voorsprong dankzij een treffer van Sadio Mané, maar op slag van rust tekende Leicester-verdediger Harry Maguire voor de gelijkmaker.

Na rust ging de ploeg van manager Jürgen Klopp, die Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum zoals gebruikelijk een basisplaats, vergeefs op zoek naar een nieuwe voorsprong. Aan de andere kant brak Leicester ook nog een paar keer gevaarlijk door.

In de top van de Premier League heeft Liverpool in de jacht op de eerste landstitel sinds 1990 nu een voorsprong van vijf punten op City, dat dinsdag met 2-1 van Newcastle United verloor: 61 om 56.

Tottenham Hotspur won gister met 2-1 van Watford – waar Daryl Janmaat in de basis stond – en is de nummer drie met 54 punten. De ‘Spurs’ kwamen op achterstand door Craig Cathcart, maar Heung-Min Son (80e minuut) en Fernando Llorente (87e minuut) stelden alsnog orde op zaken.

Chelsea na rust ten onder in Bournemouth

Halverwege was bij Bournemouth-Chelsea nog niet gescoord, maar in de tweede helft scoorden Joshua King (twee keer), David Brooks en Charlie Daniels. Nathan Aké deed de hele wedstrijd mee bij Bournemouth.

Chelsea leed voor de derde keer in vier competitieduels puntenverlies en verloor voor de tweede keer op rij. ‘The Blues’ zakten naar de vijfde plaats in de Premier League.

De formatie van coach Maurizio Sarri heeft 47 punten en moet naast Liverpool, City en Tottenham ook nog Arsenal voor zich dulden, dat een beter doelsaldo heeft.

Bournemouth is de nummer tien van Engeland. Manager Eddie Howe pakte tot dusver 33 punten met zijn ploeg.

Het duel tussen laagvliegers Southampton en Crystal Palace eindigde in 1-1. Na de 0-1 van Wilfried Zaha, die in de slotfase twee keer geel kreeg en dus rood, maakte

James Ward-Prowse gelijk. Patrick van Aanholt maakte de negentig minuten vol namens Palace.

-Bron: nu.nl-