Liverpool wint uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion

12 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 12 januari 2019 –Liverpool heeft zaterdag in de Premier League de uitwedstrijd tegen Brighton & Hove Albion met 0-1 gewonnen dankzij een doelpunt van Mohamed Salah. Chelsea won daarna thuis moeizaam van Newcastle United (2-1). Eerder op de middag ging Arsenal met 1-0 onderuit bij West Ham United. Salah schoot vijf minuten na rust een strafschop feilloos binnen bij de wedstrijd tussen Brighton en Liverpool. De bal ging op de stip na een overtreding van Pascal Gross op de Egyptenaar. Georginio Wijnaldum kreeg in de slotfase een grote kans op de 0-2, maar de Oranje-international werkte de bal net naast. Wijnaldum speelde net als Virgil van Dijk de hele wedstrijd mee bij Liverpool. Bij Brighton maakten Jürgen Locadia en Davy Pröpper beiden de negentig minuten vol. Door de overwinning heeft koploper Liverpool nu zeven punten voorsprong op nummer twee Manchester City, dat ruim een week geleden nog met 2-1 te sterk was voor de ‘Reds’. City speelt maandag nog thuis tegen Wolverhampton Wanderers.

Chelsea met moeite voorbij Newcastle

Chelsea handhaafde zich dankzij een 2-1-overwinning op Newcastle Unted in de top vier. De Londenaren hadden veel moeite met de gasten, maar trokken de zege alsnog over de streep. Pedro opende al rap de score. De Spanjaard werd uitstekend aangespeeld door David Luiz en passeerde de doelman met een lob. Nog voor rust kopte Ciaran Clark de gelijkmaker binnen. Willian bezorgde Chelsea in de tweede helft alsnog de zege. De Braziliaan krulde de bal vanaf de linkerkant via de binnenkant van de paal binnen. De achterstand op koploper Liverpool blijft door de zege tien punten. Newcastle staat achttiende.

Rice bezorgt West Ham zege op Arsenal

Declan Rice maakte kort na rust het enige doelpunt bij het duel tussen West Ham en Arsenal. De negentienjarige middenvelder schoot de bal fraai in de rechterbovenhoek. Arsenal ging vervolgens op jacht naar de gelijkmaker en was daar dichtbij met doelpogingen van Pierre-Emerick Aubameyang en Alex Iwobi. Aubameyang vond in de slotfase het net voor de ‘Gunners’, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Door de nederlaag blijft Arsenal vijfde, met zes punten minder dan Chelsea. Arsenal kan de vijfde plaats zondag aan Manchester United verliezen. Het elftal van coach Ole Gunnar Solskjaer moet daarvoor winnen op bezoek bij Tottenham Hotspur.

Leicester thuis onderuit tegen tiental Southampton

In het King Power Stadium leed Leicester City een 1-2-nederlaag tegen Southampton. De ‘Saints’ speelden de hele tweede helft met tien man door een tweede gele kaart voor Yan Valery vlak voor rust. James Ward-Prowse (strafschop) en Shane Long brachten Southampton in de eerste helft op 0-2.Wilfred Ndidi deed na rust wat terug namens Leicester, dat door de nederlaag naar de achtste plaats zakte. Watford nam de zevende plaats over van Leicester dankzij een 1-2-zege op Crystal Palace. Craig Cathcart eiste met een eigen doelpunt en een treffer voor Watford een hoofdrol voor zich op. Tom Cleverley tekende voor de winnende treffer. Bij Palace deed Patrick van Aanholt de hele wedstrijd mee. Terence Kongolo bleef op de bank bij hekkensluiter Huddersfield Town, dat in Wales met 0-0 gelijkspeelde bij Cardiff City. Burnley won door eigen doelpunten van Joe Bryan en Dennis Odoi met 2-1 van Fulham, waarvoor André Schürrle al na twee minuten trefzeker was.

-nu.nl-