Marcel Keizer boekt negende overwinning

4 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 04 januari 2019 – Marcel Keizer heeft donderdag zijn negende overwinning geboekt als trainer van Sporting CP. De voormalige Ajax-coach leidde de Portugese topclub daarmee naar de tweede plek in de competitie. In Spanje morste Real Madrid punten.Sporting was dankzij goals van rechtsback Bruno Gaspar en middenvelder Miguel Luís in eigen huis met 2-1 te sterk voor middenmoter Belenenses. Spits Bas Dost speelde de hele wedstrijd, maar kwam niet tot scoren. Met de overwinning profiteerde de ploeg van Keizer van het puntenverlies dat concurrent en stadgenoot Benfica woensdag leed op bezoek bij Portimonense (2-0-verlies). Sporting heeft 34 punten en geeft vijf punten toe op koploper FC Porto. SC Braga (33 punten) en Benfica (32) zitten daar vlak achter. Porto bracht de voorsprong op achtervolger Sporting later op de avond weer op vijf punten door een minimale overwinning op Aves. De regerend landskampioen klopte de laagvlieger met 0-1 door een treffer van Éder Militão. Keizer werd begin november aangesteld als trainer van Sporting en presteert uitstekend. Onder leiding van de Nederlander won de topclub negen van de tien wedstrijden en werd overwintering in de Europa League veiliggesteld.

Top 5 Portugese competitie

  • FC Porto 14-36 (30-9)
  • Sporting CP 15-34 (32-16)
  • SC Braga 15-33 (30-16)
  • Benfica 15-32 (31-15)
  • Vitória SC 15-32 (21-16)

Real Madrid niet voorbij Villarreal

In de Spaanse competitie leed Real voor de achtste keer dit seizoen puntenverlies. ‘De Koninklijke’ kwam op bezoek bij nummer zeventien Villarreal niet verder dan 2-2. Al in de vierde minuut zorgde Santi Cazorla voor de openingstreffer namens Villarreal. De middenvelder keerde afgelopen zomer terug van Arsenal en maakte zijn eerste competitiedoelpunt in de Primera División sinds 2012. Het Real van interim-coach Santiago Solari draaide de achterstand snel om, want binnen twintig minuten was het 1-2 dankzij Karim Benzema en Raphaël Varane. Het laatste woord was echter aan Cazorla, die in de 82e minuut zijn tweede goal maakte.Real is na zeventien speelronden de nummer vier van Spanje. De tegenstander van Ajax in de achtste finales van de Champions League heeft 30 punten en moet daarmee FC Barcelona (37), Atlético Madrid (34) en Sevilla (32) voor laten gaan.

-nu.nl-