Mini-Schumi gaat vader achterna met contract bij Ferrari

15 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 15 januri 2019– Mick Schumacher kan zomaar eens de volgende Schumacher worden bij Ferrari. Dat schrijftĀ Motorsport.Ā Mini SchumiĀ is dicht bij een contract als junior bij deĀ Scuderia. Ook moet hij het nodige testwerk gaan doen voor de F1-wagen. Dat allemaal vanwege het vertrek van Daniil Kvyat enĀ Antonio Giovinazzi. Laatstgenoemde klimt volgend seizoen in de wagen van Sauber. Kvyat doet dat voor Toro Rosso.

Kampioen in F3
De 19-jarige Mick maakte afgelopen seizoen indruk in de Formule 3 door met overmacht kampioen te worden. Komend jaar komt hij uit in de Formule 2 en een plek in het juniorenprogramma bij Ferrari zou een logische stap zijn. Als junior bij de Italiaanse renstal mag je volop testen in de F1-wagen. Een keurige leerschool dus. Mocht de Duitser daadwerkelijk tekenen in ItaliĆ«, dan volgt hij zijn vader Michael op. Hij racete van 1996 tot 2006 voorĀ ScuderiaĀ en behaalde 5 wereldtitels

-sportnieuws.nl-