Motorcoureur Price wint beruchte Dakar Rally met etappewinst

18 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Vrijdag 18 januari 2019 – De Australiër Toby Price heeft de Dakar Rally bij de motoren gewonnen. De 31-jarige rijder uit het fabrieksteam van KTM kwam in de 10e en laatste etappe van Pisco naar Lima in Peru als 1e langs de finish. Price moest de hele rally met een pijnlijke pols rijden, maar ondanks dat konden zijn concurrenten hem niet inhalen. Voor Price is het voor de 2e keer prijs in de beruchte woestijnrally: hij won voor het eerst in 2016. De Australiër viel in het begin helemaal niet op, maar nam als een sluipmoordenaar in de 8e etappe de leiding in het algemeen klassement. De etappezege in de slotetappe was ook zijn enige dagsucces deze rally. De Oostenrijker Matthias Walkner verdedigde zijn titel van 2018 met alles wat hij waard was. Maar uiteindelijk kwam hij toch tekort op Price. Hij werd 3e in de laatste proef over 112 kilometer en belandde op de 2e plaats in de eindstand op 9.13 minuten van de winnaar.

De Rooy eindigde als derde
De 38-jarige De Rooy kende in de eerste week flink wat tegenslag. Hij brak onder meer zijn stuur in de derde etappe en dat had gevolgen voor zijn startpositie in rit vier. In de tweede week ging het eigenlijk heel goed, maar toen was de schade al te groot om nog te herstellen. Alles moet kloppen. De competitie is te sterk om door onbenulligheden tijd te verliezen.”

De Rooy won twee etappes
Na zijn mindere eerste week deed De Rooy van zich spreken met een overwinning in zowel de zesde als zevende etappe. Hij bracht zijn totale aantal daarmee op 33. De derde plek in de zware woestijnrally betekende voor de Eindhovenaar bovendien zijn zevende podiumplek.

Gruwelijke crash van Pablo Quintanilla in laatste etappe van de Dakar Rally (video)
Pablo Quintanilla is gruwelijk op zijn muil gegaan in de laatste etappe van de Dakar Rally. De motorrijder van Husqvarna sprong te hard van een duin en kwam verkeerd terecht op het zand. Quintanilla hield daarna het stuur nog wel vast, maar was de controle over zijn machine volledig kwijt waardoor hij hard ten val kwam. Daarna bleef Quintanilla een tijdje liggen waarna hij door door omstanders weer op de motor werd geholpen. De crosser verloor daardoor 20 minuten op de nummer 1. Door de crash zakt de nummer 2 van de race naar de 4e plek in het klassement en mist hij het podium.

-sportnieuws.nl-