Neymar opnieuw geblesseerd

24 January 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 24 januari 2019 – Neymar heeft opnieuw een blessure aan zijn middenvoetsbeentje opgelopen.
De aanvaller van Paris Saint-Germain liep de kwetsuur woensdag op in de bekerwedstrijd tegen RC Strasbourg.
De 26-jarige Neymar strompelde na iets meer dan een uur spelen huilend naar de kant na een trap op zijn rechterenkel. Uit onderzoek in het ziekenhuis bleek dat niet zozeer zijn enkel schade heeft opgelopen, maar vooral zijn voet.
“De pijn zit op de plek waar hij vorig jaar een botje brak”, meldt PSG in een korte verklaring. “De komende dagen zullen we bekijken hoe hij behandeld moet worden.”

In februari vorig jaar liep Neymar een gebroken middenvoetsbeentje op. De Braziliaan moest in eigen land een operatie ondergaan en was bijna drie maanden uit de roulatie. Uiteindelijk was hij net op tijd fit voor het WK.
“De arts en Neymar maken zich zorgen”, zei trainer Thomas Tuchel van PSG na afloop van het bekerduel. “Het is dezelfde voet en hetzelfde middenvoetsbeentje als vorig jaar.”

Neymar dreigt heenwedstrijd tegen United te missen
De 96-voudig international dreigt de eerste ontmoeting met Manchester United in de achtste finales van de Champions League te missen. PSG en United treffen elkaar op 12 februari op Old Trafford.
De ploeg van Tuchel versloeg Strasbourg met 2-0 en plaatste zich voor de achtste finales van de Coupe de France. Edinson Cavani en Ángel Di María waren trefzeker.
In de Ligue 1 gaat Paris Saint-Germain stevig aan kop. De voorsprong op nummer twee Lille, die twee wedstrijden meer heeft gespeeld, bedraagt dertien punten.